Нова Mazda MX-30 – повністю електричний кросовер: технічні характеристики і відео

Японський кросовер Mazda МX-30 вперше був представлений в жовтні 2019 року, з тих пір він так і не дійшов до українського ринку, але продається в інших країнах Європи і Азії.

Редакції “Твоя МАШИНА” вдалося трошки ознайомитися з першим електричним автомобілем бренду в одному з італійських дилерських центрів.

Зовні електрокар дуже схожий на модель СХ-30 і це не дивно, адже він побудований не на повноцінній електромобільній платформі, а на адаптованому «візку» моделей Mazda 3 і CX-30.

Зовнішність у автомобіля яскрава і приваблива в фірмовому дизайні Kodo, деякі моменти навіть здивували, я про розпашні задні двері в дусі роторного купе RX-8.

Електрокар має, так званий позашляховий антураж у вигляді «обладунків» з нефарбованого пластика по периметру кузова.

У салоні електрокара все виглядає дуже мінімалістично, так як фізичні перемикачі практично відсутні. Матеріали обробки з перероблених і синтетичних матеріалів.

Екран мультимедіа діагоналлю 7 дюймів підноситься над торпедо, а інший екран, який розташувався на центральній консолі, відповідає за клімат в салоні.

Приладова панель на наш подив не електронна, а з двома аналоговими колодязями і 8.8-дюймовим кольоровим екраном між ними.

Багажник не здається маленьким, а якщо скласти задній ряд, корисний простір можна збільшити.
“Під капотом” у електрокара один синхронний електродвигун потужністю 105 кВт (143 кінських сили) і 265 Нм крутного моменту.

Під підлогою салону знаходиться 355-вольта літій-іонна батарея ємністю 35.5 кВтг.

Максимальна швидкість 140 км/год.

За паспортом дальність ходу на одному заряді 200 км, але скільки електромобіль їде в реальності, нам на жаль поки невідомо.

На ринку Італії, де ми власне і побачили автомобіль, модель представлена ​​в трьох комплектаціях. Ціна варіюється від 34 900 євро до 39 950 євро. Ці ціни взяті на офіційному сайті в день написання статті. В день зйомки відео ціна по прайсу була вища за ту, що на сайті зараз. Можливо та конкретна модель має якісь додаткові функції за окрему плату або авто стало дешевше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти