Бюджетний седан від Renault: дешевше і краще корейських однокласників

Renault Megane Sedan – французький автомобіль С-класу, який нам було дуже цікаво протестувати, адже ми їздимо на його корейському однокласнику. Тому мимоволі, ми постійно порівнювали ці автомобілі і як би не сумно, це було для нас, але француз виграв практично за всіма параметрами, але давайте про все по порядку.

На тесті у редакції “Твоя МАШИНА” опинився Рено Меган в кузові седан, на механіці, з бензиновим двигуном на 1,6 л і потужністю 115 к.с.

Думка Олександра і чому машина брудна, в його instagram:

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Alexandr V. (@in_tellectual)

Автомобіль в комплектації “ZEN” в даний момент коштує від 438 300 грн. (за програмою Renault Бонус), а саме така модифікація була у нас на тесті.

Після тесту преміального кросовера бренду Renault Koleos і популярного кросовера Renault Duster, ми по іншому почали дивитися на французькі машини, про що вже говорили в попередніх статтях, і зрозуміли, що раніше ми їх недооцінювали. Вибираючи машину в 2017 році, я навіть не подумала сходити і подивитися, що пропонує Рено, а даремно.

Megane Sedan має сміливі і динамічні обриси кузова, візитною карткою якого є оригінально оформлена передня частина – насуплена оптика з C-образними відгалуженнями ходових вогнів і хромований щит решітки радіатора. Але і з інших ракурсів автомобіль виглядає красиво і солідно – рельєфні боковини з «м’язами» колісних арок, виразні виштамповки і класні світлодіодні ліхтарі, витягнуті майже на всю ширину корми.

Похилий дах в стилі купе додає зовнішньому вигляду машини лоску і показує, що це не просто бюджетний седан, а добротний автомобіль, на якому приємно їздити.

Внутрішнє оздоблення має привабливий і солідний вигляд. Його відмінна риса – вертикально розташований дисплей діагоналлю 7 дюймів, керуючий функціями мультимедіа, під яким «прописався» компактний блок кліматичної установки. У безпосередньому управлінні водія знаходяться стильне кермо з керуючими елементами і аналогова приладова панель.

ВПовертаючись до порівняння з моєї Hyundai Elantra, француз виграє у неї за багатьма параметрами.

Перше це загальне відчуття від машини, коли сідаєш в салон і оглядаєшся, створюється враження, що ти знаходишся в більш дорогому автомобілі і більш сучасному, хоча я нагадаю, що вони одного модельного року.

Друге, це рульове управління, яке набагато краще, ніж у корейця.

Третє, це підвіска, яка відмінно справляється з нашими дорогами.

Четверте, напевно одна з найважливіших якостей впливаючих на комфорт – шумоізоляція. Не можна сказати, що вона ідеальна, але будемо відверті, в цьому класі мало хто може похвалитися ідеальністю.

І п’яте, здавалося б дрібниця, а приємно. У седана автоматичні всі 4 склопідйомника, а не тільки водійський.

В цілому, якщо дивитися на максимальні комплектації обох моделей за 2017 рік, у Рено більш широкий вибір опцій.

Звичайно ж, я помітила і деякі слабкі сторони авто:

1. Погана оглядовість в дзеркалі заднього виду, через маленьке скло.

2. Слабо працюють омивачі, а точніше форсунки, які бризкають на маленьку площу скла і двірникам найчастіше доводиться працювати на суху або ж потрібно вилити половину бачка омивача. Однак це мене не особливо здивувало, так як до такої роботи омивача я встигла звикнути в інших автомобілях марки Рено.
3. Короткі передачі, які ставлять вас перед дилемою, “встромляти” п’яту від світлофора до світлофора або їздити на четвертій передачі на підвищених обертах.
4. Слабкий бензиновий двигун, якого мало і в місті і тим більше на трасі.
5. Витрата палива. На трасі при швидкості 110 км / год і при 3000 обертів у нас вийшло 6 – 6,3 літра, що непогано. А ось в місті в режимі “Еко” середня витрата склала 10,8 – 10,9 літрів.

Посадка водія і пасажирів досить-таки зручна, місця для ніг достатньо як спереду, так і ззаду. Особливої уваги заслуговує багажник, який відрізняється не тільки місткістю, але і тим, що петлі кришки багажника заховані в пластик, як в преміальних машинах, що естетично виглядає круто.

Підводячи підсумок хочу сказати, що якщо ви як і ми раніше дивилися на автомобілі марки Рено, як на бюджетний і в основному комерційний сегмент, ви повинні знати, що є моделі, які нічим не поступаються своїм однокласникам, а в деяких випадках навіть їх перевершують. Renault Megane добротний седан С-класу, так, він не дотягує до німців, але по комфорту він краще корейців при тому, що ціна на нього буде така ж, а може навіть і нижче.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти