Водіям суттєво обмежать права

1 липня цього року у Франції вступить у силу нове обмеження швидкості на другорядних дорогах. Це рішення спричинило багатотисячні протести — насамперед байкарів, повідомляє Закон і бізнес.

На початку січня цього року уряд Франції оголосив про зниження максимальної швидкості з 90 до 80 км/год. на другорядних шляхах країни, протяжність яких становить 400 тис. км. Мова йде про двосмугові шосе без розділової огорожі.

За даними кабінету міністрів, у 2016 році там сталося 55% усіх ДТП зі смертельним кінцем, в яких загинуло 3,5 тис. чоловік. Уряд стверджує, що нижча межа швидкості дозволить урятувати від 350 до 400 життів на рік.

Виступаючи на каналі TF1, президент Франції Еммануель Макрон запевнив: якщо протягом 2-х років нове правило не доведе своєї ефективності, його відмінять.

Французький уряд також планує боротися з використанням мобільних телефонів під час водіння. Тепер поліція може анулювати посвідчення водія, якщо автомобіліст порушив правила, використовуючи телефон, що «ставить під загрозу його власну безпеку або становить загрозу для інших учасників руху».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти