Названі 7 простих порад, як не підхопити коронавірус в машині

Експерти-вірусологи, а також фахівці сфери охорони здоров’я і автомобільного детейлінгу дали ряд порад, як знизити ризики заразитися коронавірусом під час знаходження в машині.

Отож наводимо їхні рекомендації.

  1. Обмежте місця відвідування.
  2. Будьте обережні, використовуючи заправний пістолет – це одне з «брудних» місць, через яке може передаватися вірус. Якщо на заправній станції немає співробітників і ви змушені самостійно залити паливо, потім обов’язково помийте руки. Ми вкрай рекомендуємо мати в автомобілі пляшку з водою і мило, а також дезінфікуючі серветки.
  3. Взагалі не соромтеся частіше мити або дезінфікувати руки спеціальними засобами. Також не забувайте, що не можна чіпати обличчя руками і терти очі.
  4. Обмежте кількість пасажирів. Тут, вважаємо, коментарі зайві.
  5. Протирайте дезінфікуючими складами і серветками поверхні салону, з якими ви найчастіше контактуєте. До них відноситься кермо, селектор коробки передач, підлокітники, ручки управління магнітолою і кліматичною установкою, підрульові перемикачі і ремінь безпеки. Про всяк випадок рекомендується продезінфікувати панель приладів.
  6. Не переносьте бездумно все підряд в автомобілі. Про всяк випадок враховуйте, що у вас в руках, у кого ви це взяли і куди поставите – в салон або в багажник. По можливості продезінфікуйте вантаж, якщо це можливо.
  7. Провітрюйте салон між поїздками.
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти