Навіщо потрібна вертикальна смуга на дзеркалі заднього виду автомобіля

На переважній більшості сучасних автомобільних дзеркал бічного огляду є дивна вертикальна смуга, яка відокремлює меншу частину відображуваного елементу від більшої. Для чого ж необхідно подібне розмежування? Чи є даний елемент конструкції дзеркала виключно декоративним або у нього все-таки є якась функція?

Багатьом автомобілістам, особливо новачкам, напевно цікаво – що за загадкова розмежувальна вертикальна смуга є на дзеркалі бокового огляду. Як правило, вона ділить дзеркало на 2 частини. Варто відразу зазначити, що даний елемент аж ніяк не декоративний і має строго утилітарну функцію. Цей розмежувач вказує на початок ділянки дзеркала, де зображення починає спотворюватися.

Для того, щоб краще зрозуміти, навіщо все це потрібно, слід заглибитися в питання. Справа в тому, що раніше в автомобільній промисловості широко використовувалися саме сферичні дзеркала. Вони ефективні в першу чергу тим, що завдяки своїй формі дозволяють відображати набагато більше об’єктів. Однак, є у них і серйозний негативний момент – зображення піддається досить великим спотворенням, що може стати причиною небезпечних ситуацій на дорозі, ДТП і побитих авто під час паркування.

Саме тому в якийсь момент автовиробники почали перехід на асферичні дзеркала. Вони дають менший огляд, проте не мають такого сильного спотворення об’єкту. Проте, на самому краї дзеркала, картинка все-таки не відповідає дійсності. А тому було вирішено відокремлювати «небезпечну область» відображуваного елементу ось такою смугою, щоб автомобіліст пам’ятав, що там «зона спотворення».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти