Новий Volkswagen Nivus користується ажіотажним попитом

В кінці минулого місяця на бразильському авторинку з’явився новий компактний кросовер Volkswagen Nivus, який несподівано для автовиробника виявився досить популярним.

У перші години після оголошення ціни нового Nivus дилери змогли зібрати близько 1,2 тис. попередніх заявок, в результаті чого компанії довелося оголосити про додаткову квоту в 1 тис. машин. Можливо, привабливості Volkswagen Nivus додали деякі додаткові пакети опцій, обіцяні першим клієнтам, серед яких безкоштовні страховка на рік і підписка на мобільні сервіси, а також надання пільгових умов при покупці моделі в кредит або розстрочку.

Як раніше стало відомо, в основу новинки лягла платформа MQB-A0, на якій, нагадаємо, створені Polo, хетчбек Scala і «паркетник» T-Cross. Габаритні розміри моделі складають 4266x1757x1493 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2566 мм.

Поки безальтернативна версія 200 TSI приводиться в рух 3-циліндровим турбомотором об’ємом 1.0 літра, який працює в парі з 6-ступінчастою автоматичною трансмісією. Потужність силової установки становить 128 к.с. і вона здатна працювати на етанолі.

Особливу гордість у розробників викликає той факт, що саме бразильська філія стала першою в історії компанії, яка створила машину в цифровому форматі. Іншими словами, кросовер проектувався і випробовувався в віртуальному середовищі.

На презентації представники компанії особливо звертали увагу на підключеності автомобіля, яку забезпечує інформаційно-розважальна система VW Play з 10-дюймовим сенсорним екраном. Природно, «мультімедійка» розуміє голосові команди, може конектитися з кишеньковими гаджетами і отримала унікальний магазин додатків.

Серед просунутих опцій, які доступні для Volkswagen Nivus, варто виділити адаптивний круїз-контроль, який ніхто з конкурентів в Південній Америці не пропонує. Також кросовер отримав функцію автоматичного екстреного гальмування, камеру ззаду, систему безключового доступу всередину авто, цифрову приладову панель діагоналлю 10 дюймів.

У першій половині 2021 року новинка з’явиться в інших країнах Південної Америки. В другій половині наступного року Nivus приїде в Європу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти