Експерти розповіли, як їздити в сильні морози

Нещодавно метеорологи повідомили, що жителів України чекає значне похолодання. У зв’язку з цим автомобільні експерти вирішили поділитися нескладними секретами, які дозволять водіям не опинитися у зимовій пастці.

За словами експертів, якщо наближаються морози або вони вже настали, водієві необхідно бути уважнішими до акумулятора його автомобіля. Акумулятор має бути справний і не розряджений. У місті це дуже актуально, адже через часті пуски двигуна акумулятор швидко втрачає заряд. Тому фахівці закликають автолюбителів заздалегідь заряджати батареї і відмовитися від старих і ненадійних енергоносіїв.

Не варто забувати, що в’язкість моторної оливи змінюється на сильному морозі, а тому двигуну складніше запуститися. А якщо врахувати, що у машини на холоді швидше розряджається акумулятор, то запустити агрегат стає ще складніше. Експерти нагадують, що мотор автомобіля з МКПП краще запускати з вичавленим зчепленням, адже трансмісія теж навантажує двигун.

Також варто пам’ятати про важливість правильність під’єднання розрядженої батареї. Знімаємо: спочатку “мінус”, потім – “плюс” Одягаємо: спочатку “плюс”, потім – “мінус”.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти