Названо основні помилки, які знижують ресурс двигуна

Нарікати на проблеми з двигуном, але, при цьому, економити на його обслуговуванні і, вже тим більше, вносити зміни в його заводську конструкцію найпростіше. Складніше – визнати свої помилки. Експерти назвали ТОП-3 найбільш поширених помилок автовласників, здатних істотно знизити ресурс двигуна.

Економія на бензині

Нерідкі випадки, коли, знаючи про те, що виробник рекомендує заправляти машину 95-м бензином, водій все одно заправляє її 92-м – просто тому, що він дешевший. Практика показує, що багато двигунів «переварюють» низькооктанове паливо без будь-яких проблем, але і зворотних ситуацій (з детонацією і іншими можливими поломками агрегату) теж виключати не варто. Чи потрібен вам такий ризик, вирішуйте самі.

Мастило – це важливо

Своєчасна заміна масла [і масляного фільтра] – один з ключових моментів, який повинен беззаперечно дотримуватися кожен турботливий водій. Для того, щоб двигун прослужив якомога довше, досвідчені мотористи рекомендують скорочувати вказаний виробником міжсервісний інтервал у 1,5 – 2 рази (до 7 – 10 тис. кілометрів пробігу). Причина в умовах експлуатації, адже, стоячи в пробках, двигун «намотує» свої Мотогодини набагато раніше терміну.

Тюнінг двигуна

Чіп-тюнінг – популярна серед автомобілістів процедура, спрямована на збільшення потужності двигуна. Звичайно, багато майстрів вже навчилися проводити цю «операцію» без побічних ефектів (крім поліпшення розгінної динаміки, хіба що), але самовпевнені «Кулібіни» як були на цьому ринку, так і залишаються. У таких випадках на думку відразу спадає відома приказка: «Не заважай машині працювати!». Може, і справді не заважати?

Насправді, уникнути описаних помилок – простіше простого. Будьте впевнені, що, дотримуючись цих простих рекомендації, ви не тільки забезпечите мотору довге життя, але і мінімізуєте ризик виявлення багатьох неприємних сюрпризів, які, як показує практика, теж бувають трагічними.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти