Чому водію необхідно пильно стежити за узбіччям дороги

Досвідчені водії знають, що потрібно уважно дивитися не лише на дорогу, а й на узбіччя. Причому, як в місті, так і за його межами. На жаль, робити це з кожним роком стає все важче. Інтенсивність руху збільшується, трафік – особливо в мегаполісах, де число дорожніх знаків і рекламного «сміття» зростає у геометричній прогресії.

Виявляється, узбіччя теж може бути небезпечним.

ТВАРИНИ

З узбіччя на дорогу запросто може вискочити тварина. Якщо в місті це буде собака або кішка, то за містом водиться і більша «дичина». Скажімо, кабан чи лось. Зустріч з останнім, та ще й на швидкості, смертельно небезпечна. Справа в тому, що при зіткненні тварина летить прямо в лобове скло.  Враховуючи те, що лось важить приблизно 500 кг, то він може серйозно пошкодити авто і тих, хто у ньому перебуває.

Тому поглядайте на узбіччя, особливо коли їдете через ліс. І готуйтеся гальмувати, навіть якщо на дорогу вибігають дрібні тварини, на кшталт зайця або козулі. Остання, наприклад, високо стрибає, і при зіткненні може так само влетіти в скло.

ЛЮДИ

Пішоходи регулярно перебігають дорогу в неналежних і несподіваних місцях, або просто в п’яному вигляді вивалюються під колеса.

Тому, якщо бачите нетверезу особу на тротуарі – тримайтеся від неї подалі. Остерігатися потрібно і дітей, які гуляють уздовж траси.

ТРАКТОР

Трапляються на дорозі й різні екземпляри сільськогосподарської техніки. Такі «водії» особливо по сторонах не дивляться, проскакують перехрестя як-заманеться тощо. Мовляв, я великий, мене і так всім повинно бути видно. В цьому і небезпека.

Прохідність того ж трактора відмінна, тому він може вискочити з самого несподіваного місця.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти