Що може статися, якщо забути поміняти салонний фільтр в автомобілі

Сумна практика показує, що більшість автомобілістів не просто забуває про необхідність змінювати салонний фільтр. Більшість «забуває» про факт його існування в принципі. Тим часом, якщо не здійснити заміну цієї деталі в потрібний час, то можна набути чимало серйозних проблем. Що ж буде з машиною, у якій давно не проводилася установка нового фільтра?

Салонний фільтр – це дуже важлива деталь, яка не дозволяє пилу проникати всередину салону автомобіля разом з потоками повітря. Крім того, вугільний фільтр захищає водія і пасажирів від значної частини шкідливих газів, що виходять від самого автомобіля або ж транспортних засобів навколо. Нарешті, все той же салонний фільтр необхідний для захисту радіатора і моторчика пічки від попадання сторонніх предметів.

Прийшовши до усвідомлення про те, що салонний фільтр є річчю в корені важливою, необхідно також зрозуміти і розібратися з тим, що може статися, якщо його не міняти довгий час. Цілком очевидно, що без своєчасної заміни, краще працювати автомобіль точно не стане. З погіршенням пропускної здатності фільтра, в салон буде потрапляти все менше повітря. Найкраще це помітно взимку, коли пічука раптом починає давати занадто слабкий потік повітря.

Брудний салонний фільтр призводить до того, що мотор обігрівача змушений буде працювати з постійно зростаючим навантаженням. Закінчується це завжди однакове – пічка просто перегорає. В кінцевому підсумку байдуже ставлення до фільтру, цілком здатне «влетіти» в дороговартісний ремонт. З цієї причини, якщо немає можливості регулярної заміни фільтра, то потрібно принаймні чистити той, що вже є в авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти