Водіям розповіли, як зменшити витрату палива в авто: є кілька прийомів

Автомобільні експерти дали кілька порад, як зменшити витрату палива в автомобілі

Створюючи автомобіль, інженери велику увагу приділяють зменшенню ваги автомобіля. Вага напряму впливає на економію палива, якої прагне кожен автовиробник. Тому розгрузіть свій багажник, приберіть звідти непотрібні речі і ви трохи заощадите на заправці.

Також при створенні автомобіля багато часу приділяється аеродинаміці автомобіля. Якщо у вас на даху є закріплені речі, аеродинаміка буде порушена і ви будете витрачати більше палива. Така ж ситуація з заводськими багажниками на дахах, якщо він у вас є, але ви ніколи їм не користуєтесь, краще зніміть його та економте на заправці.

Багато водіїв думають, що запускаючи двигун витрачається більше палива, ніж якщо залишати двигун включеним. Але після зупинки ваш автомобіль втрачає палива приблизно через 7-10 секунд холостого ходу. Це пояснює те, що в нових автомобілях є функція, яка відключає двигун під час зупинок при натисканні на гальмо. Автомобіль все ще включений, але двигун не працює. Натисніть на педаль акселератора, і двигун знову включиться. Деяких це зводить з розуму, але економія палива реальна.

Звичайно, якщо у вас будуть різноманітні додатки АЗС ви будете в курсі останніх акцій, що також може допомогти вам заощадити кошти.

Також пам’ятайте, що недостатньо накачані шини збільшують витрати палива, тому перевіряйте їх самостійно та не дуже розраховуйте на систему контролю тиску в шинах, адже вона може не попередити вас, поки тиск в шині не стане на 25% нижче рекомендованого.

І наостанок, одна з головних порад, зменшіть оберти і витрачайте менше пального. Адже всім відомо, що чим менше швидкість, тим менше витрачається пального.

Читайте також: Tesla може окупитися за рік: істотна економія на бензині

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти