Як безпечно їздити в снігопад та ожеледь і що має бути в автомобілі

Взимку слід возити з собою деякі предмети, щоб зробити подорож безпечнішою. Про те, що треба покласти в багажник та як правильно їздити взимку, розповість «Твоя МАШИНА».

По-перше, перед початком руху слід очищати кузов від снігу. Не можна забувати про сніг на даху. Також чистими мають бути лобове скло, бічні вікна, зовнішні дзеркала заднього виду та фари.

Від деяких автолюбителів можна почути пораду приспустити шини перед поїздкою до снігопаду. Але насправді зменшений тиск ніяк не покращить зчеплення. Якщо одягнена зимова гума, то вона й так упорається зі снігом.

Також слід переконатись, що автомобіль повністю справний. Насамперед треба перевірити шини, гальма, фари та габаритні вогні.

Якщо автомобіль оснащений МКПП, то снігом і льодом їздити краще на вищій передачі. Це зменшить обертання коліс і зменшить ймовірність занесення. У випадку з “автоматом” можна скористатися режимом “сніг і лід”, який знизить потужність, що передається від двигуна на колеса, а також дозволить керувати трансмісією та визначати допустиме пробуксування коліс.

Слід підтримувати невелику швидкість, оскільки швидка їзда може призвести до втрати керування. Якщо машину все-таки занесло, то важливо не втратити керування. Для цього потрібно випрямити транспортний засіб у заносі. Це допоможе повернутися у колишній напрямок руху.

При їзді снігом і льодом гальмівний шлях значно збільшується. Тому вкрай важливо дотримуватися дистанції. Також не слід різко гальмувати. Перед поворотом потрібно плавно знизити швидкість. Перед поворотом треба зняти ногу з гальм та повільно натиснути на акселератор. Різке прискорення на виході може призвести до пробуксування коліс та занесення.

Власникам електрокарів варто пам’ятати, що у морози запас ходу скорочується на 20%. Через хімічний склад батарея працює найбільш ефективно приблизно між 15 і 25 градусами тепла, але взимку ємність зменшується.

Також водіям у поганих погодних умовах рекомендують возити з собою речі першої необхідності: ковдру або спальний мішок, аптечка першої допомоги, пальник, мотузок, зарядний пристрій для телефону, запасні лампи для фар, жилет підвищеної видимості, лопата, насос та запас води.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти