Кілометрові черги на безкоштовне розмитнення: звідки вони взялися?

Українська митниця як може чинить опір “нульовому розмитненню” і те, що зараз відбувається дуже схоже на саботаж. Кожен автомобіль оформляють щонайменше 45 хвилин, а деякі ще більше. Саме тому черга з автомобілів просувається настільки повільно.

“Причина цих черг – зовсім не в тому, що дуже багато людей захотіли купити собі авто, причина – у процедурі розмитнення, – пояснює засновник та активіст Всеукраїнської громадської організації “Авто Євро Сила” Олександр Чернявський. – Ще раніше Кабмін дав доручення митникам розробити спрощений механізм. Вони створили документ, так звану нульову митну декларацію, яка вмістилася на одному аркуші паперу А4, власник авто повинен був внести в цей документ своє прізвище та ім’я, марку машини, її технічні характеристики, отримати на кордоні мокрий друк та з цим документом одразу поїхати до МРЕО, щоб поставити машину на облік.

Проте голова Податкового комітету Данило Гетьманцев не дозволяє митниці запровадити цю нульову митну декларацію та залишає той порядок розмитнення машин, який був. Тобто й надалі діє вся бюрократична тяганина на кордоні, послуги брокерів, внутрішня митниця… Це все у десятки разів збільшило час проходження кордону”.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти