Чи можна заряджати телефон від автомобільного акумулятора

Заряджати смартфон від 12 вольт треба через штатну розетку і фабричний адаптер 12/5 вольт. Решта способів ризиковані, повідомляють в Авто24.

Отже, користувачеві смартфона, який вимушено перетворився на електротехніка, доведеться вирішити два основні завдання:

– Знизити напругу батареї 12 вольт до необхідних телефону 5 вольт;

– З’єднати усі елементи схеми, яку доведеться змонтувати, в більш-менш надійний спосіб.

Варіантів зарядити телефон від автомобільного акумулятора небагато, ми розповімо про два – для найгіршої ситуації і для найменш проблемного випадку.

Припустимо, картина така: є “посаджений” смартфон, є акумулятор, можливо, є й машина, але немає зарядного пристрою, який встромляється до розетки підкурювача. Можна обійтися без нього, і для цього вам знадобиться кілька компонентів:

– Автомобільний стартерний акумулятор, причому не обов’язково в ідеальному стані – головне, щоб він у стані спокою мав напругу на клемах не менше 12 вольт;

– Кабель для зарядження вашого смартфона. Власне, вам потрібна буде лише та його сторона, де штекер для підключення до телефона. Інший кінець доведеться відрізати, бо вам потрібен буде доступ до дротів.

– Дві автомобільні лампочки напругою 12 В (12 V) і потужністю 21 Вт (21 W);

– Близько одного метра електричного дроту, перетином як автомобільний або трохи тонше;

– Ізоляційна стрічка, або скотч, або лейкопластир з аптечки.

З цих компонентів треба спорудити простеньку електросхему, в якій головними елементами будуть дві послідовно-паралельно з’єднані лампочки. Вони “посадять” напругу на штекері для телефона з 12 вольтів до 5-5,5 вольт.

Головною проблемою при цьому буде під’єднати дроти до ламп, зокрема, до їхнього центрального контакту. Головна підказка тут проста: для притиснення дроту до контакту треба використати еластичність одного з доступних вам матеріалів – ізоляційної стрічки, кільця від велокамери, гумки для жіночої зачіски.

Можливо, контакт вийде не дуже щільним, але струм у схемі буде невеликий, тож на роботі схеми це не відіб’ється. І попри те, під час роботи вашої імпровізованої “зарядки” не залишайте її без уваги: контролюйте індикатор процесу зарядження на телефоні та слідкуйте, щоб дроти не зіскочили з ламп та не замкнули між собою.

Дуже важливо не переплутати полярність на розрізаному зарядному кабелі телефона. Червоний зазвичай – це “плюс”, чорний – “мінус”. Помилка може вивести з ладу смартфон або батарею.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти