“Обов’язковий техогляд” самостійно: що входить до зимової перевірки перед виїздом

Взимку потрібно не тільки правильно паркувати авто, щоб його не занесло снігом, але і перевірити масляний фільтр, щоб не зіткнутися з неприємними сюрпризами в дорозі.

Залежно від способу встановлення він буває:

– нерозбірний,
– роз’ємний,
– модульний.

Нероз’ємні легко замінюються та складаються з металевого корпусу, фільтруючого елемента та клапанів. При їх заміні потрібно купувати весь комплект. Роз’ємні більш екологічні та доступні за ціною, але їх складніше замінити. Їхній металевий корпус кріпиться до двигуна, а міняти можна тільки фільтр. Модульні фільтри дозволяють замінити як корпус, і фільтр.

Фільтр необхідно замінювати при кожній заміні моторного масла. Стандартний термін заміни масла- при пробігу від 10 000 до 30 000 кілометрів. Однак, іноді фільтр забруднюється раніше.

Ознаки забруднення масляного фільтра:

Зниження потужності. Якщо при натисканні на газ помітно зниження потужності двигуна, це може бути викликано різними факторами, але одним із них є забитий масляний фільтр.

Металевий шум. Основна функція фільтра та масла – не допускати тертя металевих деталей двигуна. Поява металевого шуму чи тертя означає, що процес мастила не якісний, але це небезпечно двигуна.

Низький тиск оливи. Якщо індикатор низького тиску масла горить, причиною може бути засмічення масляного фільтра.

Брудний вихлоп або запах гару. Якщо дим, що виходить із вихлопної труби автомобіля, чорного або коричневого кольору, або ви відчуваєте запах гару, це вказує на проблеми з вигорянням олії.

Підвищена температура двигуна. Робота масляного фільтра полягає в очищенні масла та його подачі в двигун. Якщо він дуже брудний, функція порушена, і в двигун поступає недостатньо масла. Без нього тертя між елементами посилюється і температура підвищується.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти