Як українські водії мають їздити вночі, щоб не отримати штраф

Усі розуміють, що нічне водіння автомобіля суттєво відрізняється від денного. Передусім через погану видимість, яка суттєво підвищує ризик аварії. Щоб цього не допустити і не отримати штраф за несвідоме порушення ПДР водіям слід знати низку правил.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху: завжди потрібно стежити за дотриманням ПДР, а вночі – особливо. На спорожнілій нічній дорозі можна легко втратити відчуття безпечної швидкості та дистанції, що не тільки загрожує водієві штрафами, а й створює передумови до аварії.

Будьте обережні в темряві: потрібно бути особливо уважним до проїжджої частини, де з темряви раптово може з’явитися що завгодно – від сміття та інших перешкод на дорозі до пішоходів та інших транспортних засобів.

Поступайтеся дорогою пішоходам: вони мають бути в пріоритеті як найбільш вразливі учасники дорожнього руху.

Переконайтеся в безпеці маневрів: будь-які розвороти і перестроювання повинні виконуватися тільки після того, як ви для себе з’ясували, що маневр не становить загрозу ні вам, ні іншим учасникам руху.

Підтримуйте чистоту автомобіля: заздалегідь переконайтеся, що ваші фари, ліхтарі та дзеркала заднього виду не забруднені і здатні забезпечувати максимальну видимість у нічний час доби.

Будьте уважні під час відчинення дверей: якщо зупинилися і вирішили відчинити двері з боку проїжджої частини, переконайтеся, що на вас із темряви не вискочить інший автомобіль.

Використовуйте світловідбивні елементи: у разі зупинки на узбіччі потрібно максимально позначити своє авто, за допомогою світлотехніки або світловідбивних елементів.

Пристібайтеся ременями безпеки: обов’язковий елемент незалежно від часу доби.

Уникайте водіння в стані сп’яніння: статистика показує, що основна маса нічних аварій відбувається якраз з вини п’яних водіїв.

Джерело UaMotors
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти