Чи безпечні промивки двигуна і як вони працюють: експерти дали відповідь

В автомобільному середовищі немає єдиної думки про те, чи потрібно застосовувати промивку двигуна. Однак такі рідини часто можна побачити в продажу, у зв’язку з чим, у обивателя може виникнути питання про те, навіщо взагалі це потрібно і наскільки це безпечно. Експерти SlashGear внесли ясність у це питання.

Насамперед варто зазначити, що промивка двигуна в основному проводиться, якщо в двигуні накопичується шлам – темна і густа речовина із забрудненої оливи. Це явище призводить до погіршення циркуляції оливи, а якщо його не усунути, то й до інших неприємностей, таких, як зростання витрати палива, падіння продуктивності, підвищений шум двигуна і погані викиди.

Уникнути утворення шламу можна шляхом регулярної заміни моторної оливи та фільтрів відповідно до рекомендацій виробника. Але якщо шлам уже утворився, потрібно з цим щось робити. Тут на виручку і приходять промивні рідини, які містять у собі мийні засоби, що розчиняють відкладення.

Як виконується промивка двигуна
Рідину заливають в маслозаливний отвір у верхній частині двигуна під час планової заміни масла. Запуск двигуна і холостий хід протягом 15-20 хвилин – це наступний крок, який дає промивній рідині час змішатися зі старою оливою і циркулювати всередині оливних каналів, розчиняючи бруд і шлам. Останній крок – злити масло і промивну суміш, замінити масляний фільтр і залити в двигун свіже масло.

Коли потрібно задуматися про промивку двигуна
Найпростіший спосіб дізнатися, чи потрібна вашому двигуну промивка – відкрити кришку маслозаливної горловини, коли двигун холодний, і перевірити наявність шламу під кришкою клапана. Для цього можна використовувати ліхтарик, але не важко буде визначити, чи шлам чи масло у вашому двигуні. Якщо ви бачите густий чорний слиз замість коричневого масла, ймовірно, варто промити двигун під час заміни масла. Найчастіше такі проблеми виникають в автомобілях з великими пробігами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти