Як водієві розпізнати неякісне дизельне паливо

Незважаючи на глобальний тренд на електрифікацію, в Україні, як і раніше, вкрай популярні автомобілі, що працюють на дизельному паливі. Водночас вартість ДП постійно зростає, а з ним і ризик купити неякісний дизель. Експерти SlashGear розповіли, як розпізнати таке паливо і що робити, якщо його встигли залити в паливний бак автомобіля.

Читайте також:

П’ять міфів про надійність двигунів, які давно перестали бути актуальними

Кому з автомобілістів не рекомендується заправлятися бензином А-92

Два роки в’язниці за зйомку місця ДТП: де заборонено фотографувати наслідки аварій

Насамперед варто розуміти, що ДП, як і будь-яке інше паливо, має свій термін придатності, після якого воно втрачає свої властивості. Також дизель з часом може забруднюватися і змішуватися з водою. Використання такого палива загрожує появою корозії в паливній системі, пошкодженням насосів, двигуна і засміченням фільтрів.

Розпізнати неякісне дизельне паливо можна візуально. Якщо воно темне, каламутне, знебарвлене, має осад або містить якісь явні домішки, значить ви маєте справу з дизелем поганої якості. Також неякісне пальне має неприємний запах. Іншими непрямими ознаками поганої якості ДП є надлишковий або білий дим вихлопних газів, втрата потужності або оборотів двигуна, грубий запуск, поганий холостий хід і затримка прискорення, коли ви натискаєте на педаль газу.

Якщо ви усвідомили, що неякісне паливо вже опинилося в паливному баку вашого автомобіля, не поспішайте панікувати. Можливо, проблему ще можна вирішити до моменту, коли наслідки будуть плачевними. Потрібно злити все паливо з бака і замінити паливний фільтр. Після цього бажано додати в бак спеціальну присадку «біоцид», щоб прибрати забруднення, що залишилися, і залити нормальне паливо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти