Два роки в’язниці за зйомку місця ДТП: де заборонено фотографувати наслідки аварій

В Україні вкрай популярні всілякі спільноти в соціальних мережах, присвячені оперативній публікації інформації про події на дорозі. Серед іншого, тут часто можна побачити фото і відео з місця подій, опубліковані очевидцями подій. Вітчизняне законодавство дуже лояльно ставиться до цього, хоча в Європі любителям познімати місце ДТП загрожує великий штраф і навіть тюремне ув’язнення.

Читайте також:

Штраф майже 8000 гривень: де заборонено залишати автомобіль із відчиненими вікнами

Краще не зв’язуватися: з якими водіями побоюються спілкуватися поліцейські

Штраф до 850 гривень: без якого документа українцям заборонена їзда за кермом

Зокрема, нідерландських водіїв та їхніх пасажирів штрафують на 230 євро (близько 10 000 гривень), якщо їх викриють у зйомках такого «контенту». Німці діють ще жорсткіше. У них такі дії кваліфікуються як кримінальний злочин. Покарання за нього може становити до 1000 євро штрафу (близько 45 000 гривень) або до двох років в’язниці.

Настільки суворі санкції за таке, здавалося б, «дурнувате» порушення пояснюються тим, що очевидці, знімаючи і публікуючи наслідки ДТП, можуть таким чином зазіхати на конфіденційність даних постраждалих осіб. Далеко не кожен буде радий тому, що його машину або його самого сфотографували в такій ситуації і виклали в мережу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти