На нейтралці чи на зчепленні: як водієві краще очікувати зеленого світла на світлофорі

У великих містах автомобілістам часто доводиться гальмувати на перехрестях і чекати, поки загориться зелений сигнал світлофора. Іноді це займає багато часу, іноді – не дуже. Водії по різному поводяться в такій ситуації. Хтось тримає вичавленим зчеплення на увімкненій передачі, хтось навпаки – переводить КПП на нейтраль і відпускає зчеплення. Експерти дали відповідь, як діяти правильно в такій ситуації.

Читайте також:

П’ять приголомшливих люксових автомобілів, які можна купити недорого через амортизацію

Скільки часу двигун автомобіля може безпечно працювати на холостому ходу

Шиномонтажник назвав найкращий час для купівлі всесезонних шин

Як відомо, зчеплення автомобіля відповідає за відключення двигуна від системи приводу. Його ресурс багато в чому залежить від правильної техніки водіння. Занадто довге вичавлювання зчеплення призводить до його швидкого зносу. Також не рекомендується тримати ногу на педалі зчеплення. Навіть якщо вам здається, що ви не натискаєте на неї, механізм час від часу активується, що в довгостроковій перспективі також призводить до підвищеного зносу.

Якщо говорити про стоянку на світлофорі, то механіки та інструктори з водіння рекомендують переводити автомобіль на «нейтралку». Немає сенсу стомлювати ногу і компоненти зчеплення, утримуючи педаль натиснутою. При цьому, виробити таку звичку найкраще з самого початку своєї водійської кар’єри, тому що згодом змінити звичку буде дуже складно.

Джерело Interia Motoryzacja
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти