Як на СТО обманюють автовласників: перелік прийомів механіків-аферистів

Сьогодні знайти кваліфікованого, надійного і порядного механіка – непросте завдання. Завжди є ризик нарватися на шахраїв, які не те що не полагодять автомобіль, а зроблять ще гірше, обібравши при цьому власника машини до нитки. Експерти звертають увагу на типові афери, які можна зустріти на СТО.

Найбільш «щадною» схемою шахрайства є завищення цін на послуги та запчастини. Багато водіїв не цікавляться середньою вартістю тих чи інших робіт на ринку, звертаючись у перший-ліпший сервіс. Це дає змогу механікам маніпулювати з цінами.

Також популярною формою шахрайства на українських СТО є заміна несправної деталі на робочу, але вживану. Іноді механіки взагалі нічого не міняють, а просто виписують чек. У таких випадках рекомендується просити показати старі деталі.

Крім того часто трапляються ситуації, коли механік ремонтує «занадто багато» і просить вас за це заплатити. Найчастіше вони обґрунтовують це вимогами безпеки, але краще завжди нагадувати майстрам, що ви готові платити тільки за те, що було обумовлено заздалегідь, а не постфактум.

Якщо мова про обслуговування автомобіля, то найпопулярніші маніпуляції пов’язані із заміною моторного мастила. Іноді мастило взагалі не змінюють, а просто чистять масляний фільтр. У підсумку механік кладе собі в кишеню величезну суму, яку він нібито витратив на купівлю і залив оливи. Також мають місце випадки, коли з автовласника беруть гроші як за якісне мастило, а замість нього заливають контрафакт.

Джерело Auto-Swiat
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти