Водіям розповіли, як можна економити бензин в спеку

Саме влітку водії здійснюють тривалі поїздки, їдучи на природу, дачу, риболовлю чи в інше місто. Тому дуже важливо знати, як можна економити паливо, передає «Твоя МАШИНА» .

ФІЛЬТРУЙ ПРАВИЛЬНО

Чистота повітряного і паливного фільтрів грає важливу роль. Якщо вони засмічені, двигун не зможе працювати в повну силу, і водієві доведеться сильніше тиснути на педаль газу і витрачати набагато більше палива. Варто пам’ятати, що повітряний фільтр швидше засмічується влітку, тому в жаркий сезон необхідно міняти його частіше.

ГЕТЬ ОПІР!

Щоб знизити силу тертя коліс при їзді по асфальту, можна накачати сильніше покришки. Додаткові 0,3-0,5 атмосфери зроблять машину більш стійкою, що знизить витрату палива. Також допоможе зменшення опору повітря. Зробити це можна, якщо прибрати з даху багажник і закривати при русі вікна.

МАСЛЯНІ ТОНКОЩІ

Заощадити паливо допоможе менш в’язке моторне масло, яке знизить втрати на тертя всередині двигуна. Через це двигун буде працювати більш ефективно. Але вибирати масло потрібно обережно, звіряючись з інструкцією по експлуатації машини. Занадто рідке масло може протікати крізь прокладки і ущільнення, або ж сильно збільшиться його споживання.

ЕКОНОМИМО НА ЗРУЧНОСТІ

Допоміжні і сервісні системи машини теж витрачають паливо, тому що їх приводить в дію двигун. Тому якщо в пріоритеті стоїть економія палива, а не комфорт, то варто відмовитися від опцій.

МАНЕРНЕ ВОДІННЯ

Важливим фактором виступає манера водіння. В ідеалі зупинятися потрібно якомога рідше, так як тоді паливо не витрачатиметься на розгін з нуля. Таким чином, найекономічніший стиль руху – це їзда з постійною швидкістю близько 80 км / год без зупинок.

Також є спеціальний спосіб для траси. Щоб заощадити паливо на дорозі, потрібно їхати, примостившись майже до впритул до заднього бамперу вантажівки або далекобійної фури. Тоді автомобіль потрапить в зону розрідженого повітря, що дозволить зберегти кілька літрів палива на 100 км. Однак водій повинен бути досвідченим і володіти хорошою реакцією.

Також є окремий рада для власників машин з «механікою»: не варто перемикати при русі накатом КП в положення «нейтраль». Справа в тому, що при русі «на передачу» з відпущеної педаллю газу паливо в циліндри не надходить, на відміну від руху «на нейтрали».

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти