Українець вигадав, як уникнути позбавлення водійського посвідчення за п’яне водіння

Згідно з рішенням Шевченківського районного суду м. Києва у справі №761/12442/23, водій BMW, якому загрожувало позбавлення водійського посвідчення, був визнаний не винним, так як заявив, що автомобілем керувала незнайома йому особа.

Поліцейські зупинили його автомобіль 26 березня 2023 року на вулиці Пушкінській у Києві та провели тест на вміст алкоголю в крові за допомогою пристрою Drager. Результат тесту показав перевищення допустимої норми – 1,25% (проміле).

У суді водій ствердив, що сам не керував автомобілем, а знаходився на задньому пасажирському сидінні. Перший свідок також заявив, що фігурант сидів на задньому сидінні, а керувала автомобілем незнайома особа. Подібну свідчення дала і другий свідок, яка також підтвердила, що фігурант не був за кермом.

Суд, проаналізувавши матеріали справи, прийшов до висновку, що фігурант не вчинив порушення згідно статті 130 КУпАП, і закрив адміністративне провадження. Суд вказав, що на відеозаписі, що є у досьє справи, не було видно, як фігурант керував автомобілем. При цьому сам фігурант та свідки підтвердили, що він знаходився на задньому пасажирському сидінні.

Отже, згідно з вироком суду, автомобілем BMW керувала інша особа, незнайома водію. Власник автомобіля лише ствердив, що не керував машиною, а перебував на задньому пасажирському сидінні. Щодо особи, яка фактично керувала автомобілем, в рішенні суду немає відповіді на це питання.

Невідомо, чому поліцейські спробували притягнути до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння саме цю особу.

Джерело today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти