Оштрафують при першій зупинці: кому з водіїв потрібно терміново замінити техпаспорт

В Україні серед водіїв поширена думка, що робити зі своїм авто вони вільні що завгодно. Частково це, звісно, так, але виїжджати на цій машині на дорогу без внесення змін у документи вже не завжди можна. Інакше можна отримати штраф.

Читайте також:

Коли патрульним не можна штрафувати п’яних водіїв: суд виніс рішення

Коли патрульним не можна штрафувати п’яних водіїв: суд виніс рішення

Автомеханік розкрив водіям 3 секрети “вічного” двигуна автомобіля

Зокрема, українським автомобілістам слід пам’ятати про те, що навіть косметичні зміни вимагають відповідного відображення у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Наприклад, якщо колір автомобіля було змінено, але в техпаспорті даних про це немає, поліція оштрафує водія за першої ж зупинки на 850 гривень. Якщо водій після цього не усуне порушення і попадеться знову, сума стягнення зросте вдвічі, а порушника також зможуть направити на громадські роботи на строк до 40 годин.

Юристи рекомендують власникам автомобілів, які змінили один або кілька параметрів транспортного засобу, що відображаються у свідоцтві про його реєстрацію, негайно звернутися до найближчого сервісного центру для оновлення техпаспорта. Важливо також розуміти, що якщо автомобіль був перефарбований у світліший або темніший відтінок того самого кольору, що й був раніше, то документи міняти не потрібно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти