Водіям старше 65 років загрожує позбавлення прав: кому заборонять сідати за кермо

Автомобілістам після певного віку можуть заборонити сідати за кермо в країнах ЄС. Причому, ключовим параметром для ухвалення рішення щодо вилучення водійської ліцензії буде якраз не вік, а когнітивні здібності водія.

Читайте також:

Коли патрульним не можна штрафувати п’яних водіїв: суд виніс рішення

Коли патрульним не можна штрафувати п’яних водіїв: суд виніс рішення

Автомеханік розкрив водіям 3 секрети “вічного” двигуна автомобіля

У рамках великого проєкту Vision Zero європейські експерти та політики розробляють механізм, покликаний зробити дорожній рух безпечнішим за рахунок встановлення певних вимог до водіїв старшого віку. Зокрема, з 65 років буде введено обов’язкову ментальну перевірку автомобілістів. Вона покликана виявити проблеми громадян із концентрацією уваги, а також оцінити розумові здібності літніх водіїв.

Єврокомісія також рекомендує запровадити обов’язкові тести для водіїв віком від 70 років та обмежити термін дії їхніх водійських прав, щоб зобов’язати літніх автомобілістів періодично підтверджувати свої здібності безпечно керувати транспортним засобом. Зокрема, є ймовірність, що водіям, старшим за 75 років, доведеться складати відповідні тести щороку.

Поки що остаточного рішення з цього питання немає, однак те, наскільки гостро стоїть питання літніх водіїв у ЄС, не залишає сумнівів з приводу прийняття відповідних обмежень. Також, враховуючи форсовану євроінтеграцію Украни, цілком імовірно, що подібні вимоги найближчими роками з’являться і в нашій країні.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти