Ford проводить незвичайні тести своїх автомобілів

Ford проводить незвичайні тести своїх автомобілів.

Автомобілісти недолюблюють птахів, оскільки сліди їх життєдіяльності, що залишаються на кузові, можуть привести до пошкодження лакофарбового покриття. Однак Ford вирішив піти на зустріч власникам машин і навіть створив спеціальну лабораторію для тестування нового складу фарби, стійкої до таких дій.

Інженери американської компанії вирішили, що прибирання пташиного посліду з машини — рутинна і вельми неприємна процедура. У зв’язку з цим вони створили штучний послід, що складається з фосфорної кислоти, мильного миючого засобу і синтетичного пилку. Для випробування його піддають нагріванню до температури 60-80 градусів Цельсія і наносять на кузов.

Після цього проводяться випробування різних складів фарб і лаку. Фахівці стежать за тим, щоб покриття містило в собі речовини, стійкі до різних забруднень, в тому числі з активними хімічними компонентами.

«Оскільки зараз багато людей перебувають на ізоляції, а їх автомобілі припарковані біля будинку, на них накопичується більше пташиних слідів, ніж зазвичай. Доцільно видалити їх якомога швидше, але наші клієнти можуть принаймні втішитися роботою, яку ми виконуємо, щоб підвищити захисні властивості фарби», – розповів головний інженер по фарбуванню Ford в Європі Андре Тьеріг.

Але і цими тестами не обмежується випробування стійкості фарби. Так, Ford впливає на пофарбований кузов важкими погодними умовами, високою вологістю, солями і паливом. Є навіть тест на опромінення ультрафіолетовим світлом протягом 6000 годин в лабораторії, який імітує вплив сонця на фарбу в самому яскравому місці на планеті.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти