Яку небезпеку приховує вода в бачку склоомивача автомобіля

З переходом на літню експлуатацію автомобіля чимало водіїв перестають заливати в бачок склоомивача спеціальні хімічні рідини, які так сильно виручають взимку. Навіщо, якщо є звичайнісінька вода? І правда – дешево і средито! Та тільки не без наслідків.

Справа в тому, що будь-який сертифікований засіб для чищення містить так звані аніонні поверхнево-активні речовини, що дозволяють, в тому числі, ефективно боротися з жировими сполуками. А ще до складу склоомиваючих рідин входять розчинники на основі ізопропілового або етилового спиртів, здатних видаляти різного роду забруднення.

У воді ж цього всього немає, тому й очисні властивості у неї значно гірші. Так, для їзди по місту у дощ, щоб лобове і заднє скло завжди були чистими, цілком достатньо водопровідної води. Але ось з налиплим шаром комах, від яких відбою немає під час тривалих поїздках по шосе, водиця впоратися не зможе. Як, втім, і з липким пилком від рослин, слідами посліду, плямами жиру, мазуту і мастила, а також бітуму і дорожньої хімії. І не погодиться з цим тільки запеклий упертюх.

Мало того, що властивості води в боротьбі за чистоту в ряді випадків безсилі, так вона ще й може нашкодити, вдаривши по кишені автовласника. Так, у воді є домішки, що згубно впливають на робоче колесо і ущільнювач насоса, що подає рідину, а також на інжектори очищувача і його форсунки. Вони з часом забиваються, і про чистоту стекол можна забути.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти