Як зробити шумоізоляцію салону автомобіля

Самою лише “шумкою” комфорт бюджетної машини не можна підняти до рівня преміум-класу. Тому що на акустичний комфорт впливає цілий комплекс конструктивних рішень (про них ми поговоримо нижче), недоступних для дешевих автомобілів. І тим не менш, якісно виконана додаткова вібро- та шумоізоляція здатна суттєво “притишити” інтер’єр, повідомляють в Авто24.

Автомобілю можна зробити “шумку” повністю або частково, ніхто не забороняє також “знешумити” машину поетапно. Основні кроки будуть наступні.

Віброізоляція. Великі пласкі панелі варто заглушити від вібрацій – поклеїти шаром важкого бітумного матеріалу. Зазвичай він випускається з клейовим шаром з одного боку і з захисною фольгою на іншому. Чим товстіше буде пластина, тим краще, вона прокатується валиком з внутрішньої сторони кузова та панелей оббивки.

Шумоізоляція панелей. Поверх віброізоляції (можна і без неї) треба наклеїти шар м’якого матеріалу – шумоізоляційного. Знову-таки, чим товстішим він буде – там краще. Спеціалізований автомобільний шумопоглинаючий матеріал не вбирає вологу, і значить, не загрожує машині корозією.

Усунення вібрацій дрібних деталей. Навіть якщо оббивка машини жодного разу не розбиралась, вона сама і те, що сховано під нею, з часом стають джерелом шумів. Перш за все, через пересихання кліпс кріплення деталей – панелей, джгутів дротів, тросиків та шлангів. Також шурхіт та цвіркуни під торпедо, у дверях і під оббивкою виникають через старіння матеріалів, якими на заводі обмотують дроти, щоб вони не стукали по металу і пластику машини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти