Як довго можна їздити на машині з увімкненою лампочкою “Check Engine”

Сигнальний індикатор “Check Engine” на приладовій панелі автомобіля, як правило, нічого хорошого водієві не обіцяє. Однак він не завжди свідчить про наявність критичних несправностей, у зв’язку з чим, багато автомобілістів продовжують їздити на машині як ні в чому не бувало. Наскільки така поведінка виправдана, пояснили експерти.

Контрольний сигнал “Check Engine” попереджає водія про те, що внутрішня система діагностики виявила якісь проблеми з двигуном або іншими пов’язаними з ним компонентами.

У деяких ситуаціях під час активації індикатора справді немає нагальної потреби одразу бігти на СТО, однак і затягувати з діагностикою теж не варто. Адже через “Check Engine” блок керування двигуном активує спеціальні усереднені налаштування роботи мотора, які підвищують витрату пального та посилюють ризик утворення відкладень на стінках агрегату. Це створює додаткову загрозу каталітичному нейтралізатору, який може пошкодитися через те, що неправильно приготована паливна суміш допалюється в стільниках каталізатора, від чого стільниковий наповнювач перегрівається і може тріснути.

Також лампа “Check Engine” може загорятися через використання неправильного бензину. Причому не обов’язково йдеться про неякісне паливо. Деякі сучасні моделі налаштовані на роботу з бензином низького екологічного класу. Вирішити проблему допомагає зміна палива.

У будь-якому разі затягувати з перевіркою автомобіля після активації індикатора “Check Engine” не можна, хоча це і не завжди свідчить про серйозні несправності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти