Електрокар або автомобіль із ДВЗ: яка машина найгірше переносить вологу

З приходом осені автомобілісти стикаються з підвищеною вологістю, яка загрожує порушеннями в роботі транспортного засобу і навіть відмовою деяких його компонентів. При цьому є думка, що популярні нині електричні автомобілі більше ризикують опинитися на СТО після інтенсивної їзди по калюжах. Експерти пояснили, чи так це насправді.

Читайте також:

Арешт рахунків і конфіскація: що буде, якщо не платити штрафи ПДР

270 тисяч штрафу: де водіям заборонено їздити за кермом у куртці

Штраф 340 гривень: де в Україні тепер не можна зупиняти автомобіль

Експерти ж звертають увагу, що в автомобілях із ДВЗ набагато більше компонентів, які не терплять воду, зокрема через раптовий перепад температур. Зокрема, під час їзди глибокими калюжами можна отримати гідроудар, коли краплі води потрапляють у розігрітий двигун. Подібне майже завжди закінчується капітальним ремонтом.

Також не можна допускати потрапляння холодної води на розігріті каталізатор, фільтр сажі, гальмівні диски. Контакт із водою спричинить швидкий перепад температур, деформацію або пошкодження гарячих компонентів. Крім того, небезпечним може бути потрапляння вологи на датчики, генератор, турбокомпресори, випускний колектор, компоненти системи запалювання.

Що стосується електрокарів і води, то тут ризики нижчі, ніж в автомобілі з ДВЗ. Зокрема, тому що електромотору не потрібне повітря, з яким до нього може потрапити волога. Також тут майже немає таких компонентів, які схильні до перегріву і внаслідок контакту з водою можуть зламатися або деформуватися. Електрика ж в автомобілі, як правило, надійно захищена від зовнішнього впливу. Водночас серйозне затоплення електрокара внаслідок повені, потрапляння в глибоку калюжу або водойму малоймовірно, що залишиться без наслідків.

Джерело Auto-Swiat
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти