Її роблять усі водії: головна помилка під час буксирування автомобіля на тросі

Якщо ваш автомобіль вийшов з ладу посеред дороги, одним із способів вирішення проблеми може бути буксирування на тросі. Однак важливо знати, як здійснювати цю процедуру правильно, щоб не потрапити в халепу. Досвідчений автоінструктор вказав на головну помилку при цьому, якої припускаються всі водії.

Читайте також:

Автомобільна мобілізація: кому потрібно бути готовим віддати авто на потреби ЗСУ

Шість фраз, які водієві не варто говорити на блокпосту

Українських водіїв почали штрафувати за використання «Дії»: як реагують суди

Насамперед варто пам’ятати, що для буксирування потрібен трос завдовжки не менше шести метрів. Здійснювати буксирування може водій зі стажем щонайменше два роки зі швидкістю на 20 км/год меншою за межу, встановлену на конкретній ділянці місцевості по крайній правій смузі. Буксируванню може бути підданий лише автомобіль з технічно справними гальмами і рульовим керуванням. Якщо цього немає, слід викликати евакуатор.

Майже всі водії, за словами інструктора, при цьому забувають про ввімкнення аварійної сигналізації під час буксирування. Причому, вона має працювати на обох транспортних засобах. Якщо цього не дотримуватись, водієві загрожує штраф 425 гривень. При створенні аварійної ситуації через це сума стягнення зросте до 680 гривень, а керманича додатково можуть позбавити водійських прав на строк до року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти