В Австралії успішно протестували літаючий гоночний електромобіль

В Австралії вперше здійснили політ електричним літаючим гоночним болідом при підготовці до серії гонок дистанційно пілотованих літальних апаратів. Гонки будуть проведені пізніше в цьому році. У пустелі Південної Австралії відбувся перший випробувальний безпілотний політ Мультикоптер Alauda Airspeeder Mk3, який має тривалість 4 метри.

Питома тяга апарату перевершує аналогічний показник деяких сучасних винищувачів, при тому що вага коптера – 130 кг. Протестований апарат буде брати участь в гонках Формули-1, де братимуть участь близько 10 схожих коптеров. Про це заявив Метью Пірсон, який є засновником Alauda Aeronautics. Такі гонки вже заплановані на 2021 рік, але дата і місце поки не оголошені. Власник компанії Alauda Aeronautics сказав, що 150-250 км / год – швидкість, з якою зможуть рухатися літаючі електромобілі в залежності від місцевості.

На сьогоднішній день управління віддалене, хоча в кабіні Мультикоптер є місце для пілота, але зараз його займає робот, який управляється пілотом на землі. Дублюючи всі свої дії пілот ніби сам керує літальним апаратом. Компанія навіть хоче дозволити літати людям, якщо гонки пройдуть успішно, але з віддаленим керуванням. Однак, датчики LiDAR і радіолокаційна система є в Alauda Airspeeder Mk3, щоб запобігти зіткненням в польоті.

15 хвилин польоту – заряд одного літій-полімерної батареї, якою оснащений апарат. На гонці потрібно буде два піт-стопа для заміни акумулятора, адже тривалість гонки – 45 хвилин. Піт-стоп тривати близько 20 секунд.

Підвищити безпеку літаючих транспортних засобів допоможуть гонки Airspeed EXA, – думає Метью Пірсон. Важливо знати, що на думку багатьох аналітиків і вчених компактні літаючі електротранспорту мають величезні перспективи. Більш того, вони очікують, для доставки вантажів вже зовсім скоро почнуть використовувати компактний повітряний транспорт, а пізніше вони почнуть перевозити і пасажирів.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти