Чому багато водіїв неправильно прогрівають автомобіль: як уникнути популярних помилок

Кожен вітчизняний автомобіліст добре знає про те, що перед тим, як вирушати в далеку дорогу взимку, було б зовсім не зайвим прогріти автомобіль. Однак, далеко не кожен водій прогріває двигун улюбленої машини правильно. Багато при цьому і зовсім допускають відверті помилки, які не тільки не допомагають в морозну пору року, але ще і нашкодити можуть. Поговоримо ж про те, як прогріти двигун автомобіля в мороз правильно.

Перше і головне, що слід усвідомити при прогріванні двигуна автомобіля (та й всіх інших важливих вузлів), – багато його не буває. Чим сильніше мороз, тим довше слід гріти. Оптимальна тривалість прогріву для більшості ситуацій становить 10-15 хвилин. Дуже важливо, щоб автомобіль прогрівався на холостих обертах. Пам’ятайте про те, що робоча температура двигуна знаходиться близько показника в 90 градусів за Цельсієм. При морозі в 15-20 градусів за 10 хвилин більшість двигунів прогрівається тільки до 40-50 градусів. Все це слід враховувати.

Само собою, швидше за все двигун прогрівається під навантаженням. Однак, фундаментальна проблема полягає в тому, що серйозне навантаження на холодний двигун чревате прискореним зносом його деталей. Тому важливо дотримуватися компромісів в цьому питанні. Помірним і нешкідливим навантаженням для слабо прогрітого або взагалі не прогрітого двигуна вважається показник в 3 тисячі обертів.

При цьому слід пам’ятати про те, що прогрівати машину через навантаження – це не найкраща ідея, якщо живете ви в спальному районі і багатоквартирному будинку. По-перше, більшість сусідів точно не порадіє автомобілю, що гарчить о 6 годині ранку. По-друге, при такому прогріванні виділяється підвищена кількість токсичних речовин. Так що у дворі будинку машину краще прогрівати без серйозних навантажень, вийшовши до свого транспортного засобу з раннього ранку.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти