Найдешевший кросовер від MG: огляд та тест-драйв

Новий кросовер MG ZS 2021 року з’явився в Україні в середині літа, а продаж стартував лише у вересні.

Новий MG ZS один із найдешевших китайських кросоверів на українському ринку в 2021 році, звичайно ж, “Твоя МАШИНА” не змогла пройти повз автомобіля і взяла його на тест-драйв.

Я думала, що вже знайома з цією червоною красунею, адже за фактом це сестра-двійняшка електричної MG ZS EV, про яку я нещодавно розповідала.

Але ці дві машини відрізняються не тільки кольором та силовими установками, якщо придивитися краще, можна знайти багато відмінностей. Але я не шукатиму їх, адже у нас не порівняльний тест. Я хочу розповісти про один з найбюджетніших міських кросоверів, які представлені на нашому ринку.

В Україні автомобіль представлений у трьох комплектаціях, у нас на тесті середня – “COM”, ціна якої на сьогоднішній день 506 682 грн.

Під капотом передньопривідного кросовера атмосферний двигун об’ємом 1,5 літра з потужністю 115 к.с. та 150 Нм крутного моменту, коробка варіатор.

У цьому місці я хотіла розповісти про довжину, ширину і висоту, а потім подумала, якщо серйозно, хто цікавиться цими цифрами перед покупкою? Не виключаю, що такі є, але під час вибору нової машини є більш важливі фактори, на які варто звернути увагу.

Перше – це ціна

Тут вона дуже приваблива. Мінімальну комплектацію на механіці можна купити за 463 104 грн., середню за 506 682 грн., а максимальну за 631 665 грн.

Друге, особисто важливий для мене фактор – зовнішній вигляд

І знову ж таки, суто суб’єктивно, мені подобається зовнішність MG ZS. Ґрати радіатора, діодні фари, ходові вогні, ліхтарі, 17-ті легкосплавні диски, виштамповки, рейлінги на даху та колір. Все виглядає органічно та консервативно. Такий зовнішній вигляд не скоро застаріє, а для багатьох це важливо, для мене у тому числі)

Третє – салон

Салон просторий, сидіння відносно зручні. Якщо їздити тільки містом, до посадки взагалі немає питань, на трасі звичайно з часом тіло затікає і сидіти вже не так комфортно.

Кермо можна відрегулювати лише за висотою. Регулювання сидінь механічне. Є багато місць, куди можна розкласти свої речі, бардачок, підлокітник, підсклянники, з якими можна пограти в трансформер, 5 usb портів.

Позаду достатньо місця, щоб задні пасажири розмістилися з комфортом, підлокітника немає. Кріплення для дитячого крісла ISOFIX та дитячий замок задніх дверей.

Салон шкіряний, а підігріву сидінь, як і підігріву керма, на жаль немає. Підігрів сидінь є лише у максимальній комплектації.

Четверте – функції, що впливають на комфорт

– аналогова панель приладів на якій виводиться вся потрібна інформація;
– 10-ти дюймовий екран мультимедіа з підтримкою Apple Carplay та Android Auto;
– круїз-контроль.
– камера заднього виду нормальної якості;
– електропривод всіх вікон, автоматичний лише у водія;
– безключовий доступ;
– автоматичне складання дзеркал під час закриття;
– кнопка запуску двигуна;
– велика кількість систем допомоги;
– передні та бічні подушки безпеки;
– кондиціонер, клімат лише у максимальній комплектації;
– підігрів заднього скла та бічних дзеркал.

Оптика у машини діодна і добре світить.

П’яте – це багажник

Я не знайшла даних, скільки в ньому літрів, в електричці 448 і мені чомусь здається, що тут не менше. У нього легко поміститься велика валіза, а може навіть дві, дитячий візок, велосипед. А якщо скласти сидіння, можна збільшити корисний простір.

Є дві бічні сіточки і на моє щастя, покупки не розлітаються по всьому багажнику, а то знаєте збирати картоплю або яблука по всьому багажнику, те ще задоволення, особливо якщо була впевнена, що не забула зав’язати пакет)

Шосте – це витрата палива

Ми їхали трасою зі швидкістю 130 км/год і отримали 8,1 л/100 км.
У місті вийшло 8,3 літра.

Трасою на ній було комфортно їхати, шумоізоляція не ідеальна, але якщо включити музику, а вона тут відмінна, шум не напружує.

У місті на ній взагалі круто їздити, висока посадка, гарна оглядовість, зручний педальний вузол.

Сьоме – надійність і довговічність

Автомобілі марки MG, що повернулися на наш ринок, почали продаватися тільки у вересні, тому поки рано судити про надійність елементів і довговічність основних вузлів. Я не чула, щоб власники марки скаржилися на погану якість своїх машин, але можливо я погано слухала, якщо ви володієте іншою інформацією, напишіть мені про це в коментарях на youtube або в instagram.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти