Присадка-стабілізатор для ДП: навіщо водії заливають її в паливний бак автомобіля

Сьогодні на ринку можна знайти найрізноманітніші присадки для автомобільного палива. Деякі з них дійсно вкрай корисні, але лише в окремих ситуаціях. Як, наприклад, присадка-стабілізатор для дизельного палива. Експерти пояснили, коли і навіщо слід заливати її в паливний бак автомобіля.

Читайте також:

Вісім важливих правил нічної їзди, які рятують українських водіїв від аварії та штрафу

Чотири підступні запитання від поліції, на які водіям краще не відповідати

В Україні водіїв кидають за ґрати за непройдений техогляд: хто під загрозою

В ідеальних умовах дизель може зберігати свої експлуатаційні характеристики до року. Це якщо температура навколишнього середовища становитиме стабільно в межах 20 градусів Цельсія. Зрозуміло, таке буває рідко, відповідно ДП, як правило, старіє набагато швидше. У ньому починає накопичуватися волога, в якій зі свого боку розмножуються мікроби, бактерії та грибок. Останні не тільки негативно впливають на роботу двигуна, а й можуть його погубити.

Окислення дизельного палива починається через 28 днів після виробництва. Уповільнити цей процес якраз і допомагають стабілізатори. Залежно від марки продукту, присадки можуть продовжити термін служби ДП на 12 і навіть 24 місяці.

Як правило, однієї півлітрової пляшки стабілізатора вистачає для обробки майже 800 літрів дизельного пального, але в деяких випадках рекомендується збільшити дозування вдвічі або навіть втричі. Зазвичай також присадки додають у паливо, яке передбачається зберігати тривалий час. Наприклад, це стосується автомобілів, що залишаються в гаражі на зиму або просто на довгий термін простою.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти